top of page
About Us

Újbuda Jóga by EMKARA

Nálunk itt az Emkarában minden mindennel összefügg.
Nem betegségekről és gyógyításról beszélünk, hanem EGÉSZségről és öngyógyulásról.

Ahogy szervezetünk is több részből áll, mi is több részről szeretnénk megtámogatni ezt az egyensúlyt. 
Egyrészről azzal, hogy hidat építünk a nyugati orvoslás és a holisztikus gyógyászati irányzatok közé, valamint azzal, hogy az EMKARA MOZGÁS program keretén belül behívjuk azokat a mozgásformákat, melyek rendeltetése a test, lélek, szellem egyensúlyának fenntartása, szükség esetén visszabillentése.  

Gyere és használd ezt a TERET itt, a XI . kerület szívében.

Teachers

Ismerd meg oktatóinkat

IMG-2047.jpg
Diófási Lilla
Ildi_fotó_edited.jpg
Keszi Ildikó

Amikor ellátogattam az első jógaórámra, rögtön magával ragadott az a különleges, semmihez sem hasonlítható érzés, amit az órán tapasztaltam.

 

Azon túl, hogy egy nagyszerű mozgásforma, a jóga nyugalmat, kiegyensúlyozottságot és harmóniát hozott az életembe. Rendszeres gyakorlásával a test megerősödik, rugalmasabbá és egészségesebbé válik. A jógával megtapasztalhatod, hogy milyen érzés kizárni a külvilágot, csak a jelen pillanattal és saját magaddal foglalkozni. Nagyon fontos számomra, hogy a jógában minden vendégem örömét lelje, ezért óráim változatosak, garantáltan nem fogsz unatkozni A jóga órákon csodák történnek…

Jóga óráim:


Relax jóga: Könnyedebb óratípus gyertyafényben, puha áramlós mozdulatokkal fűszerezve. Az óra második felében hosszabban benne maradunk az ászanákban és a légzés segítségével engedjük bele magunkat a jelen pillanatba. A gyakorlást végig lágy zene kíséri és hosszabb vezetett relaxációval zárjuk.

Flow=dinamikus jóga: A tradícionális Hatha jóga alapjaira épülő dinamikus óratípus, amelyben a légzés ritmusára mozgunk, áramolva vagy rövidebben kitartva. A fókuszban az erő, a rugalmasság és az állóképesség áll. A szinte folyamatos, lendületes mozgás megtanít egész órán a jelenben lenni.

 

Gyere és éld át Te is ezeket az élményeket!

 

Lágy zenével, finom illóolajokkal és gyertyafénnyel várlak szeretettel: Lilla

A tradicionális Sivananda Jógaiskola tanításain keresztül jutottam el a női jóga gyakorlásához, mely számomra egy csodálatos utazás női testem-lelkem kanyargós ősvényein, ahol mélységeket és magasságokat megjárva újra meg újra rácsodálkozom annak egyediségére, szépségére, mérhetetlen bölcsességére.

 

Hisz női testem-lelkem folyamatosan szól hozzám: beszél öröméről, bánatáról. Nincs más dolgom csak meghallani szavát, hogy rátaláljak e kiapadhatatlan bölcsességre.

2006 – 2007.    Hatha Jóga Oktató Képzés a Sivananda rendszerben

​2007. Birthlight  Kismama Jógaoktató Képzés- Toldy Csilla

2007 – 2008. Mozgásszervi és gerinc betegségek megelőzése és orvoslása jógaterápiával – Bene Máté

2009. Babás Jóga Oktató Képzés a Birthlight módszer alapján – Bálint Gyöngyi, Padma Jógastúdió

2009 – 2011. Nalíni Női Jóga Oktató Képzés  – Bálint Gyöngyi, Padma Jógastúdió

2011 – 2012. Hatha Jóga oktatói továbbképzés workshopjai – Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola  – Medvegy Gergely

2013 – 2014. Egy Asszony Éve – Női Jóga és Önismereti képzés – Gáborjáni Réka

2015 – 2017. Lélekszerelés – Betegségek és krízisek lelki okainak feltárása és feloldása – Somogyi Péter

2017. Női Jógaterápia – Mezősi Anna, Kornhoffer Tünde

 

Egyéb workshopok, továbbképzések: 

Kismama jógás továbbképzés: Fájdalom, mint vándorbot – Gáborján Réka vezetésével

Szülésfelkészítés – Gábroján Réka vezetésével, Dr. Indu Arora – jógaterápia nőknek és ayurveda a várandóság alatt  

Ayurvedikus Öngyógyítás – Bhaktivedanta Hittudomnyi Főiskola

Méh Mágiája workshop sorozat Gáborjáni Réka vezetésével

Nagy hatással voltak rám MajorAnna Maona Lélektánc órái és műhelyei!

 

Ezúton is hálás köszönet Tanáraimnak!

Női életutam 4 évtizednyi „hétköznapi” megéléseivel, 11 évnyi oktatói tapasztalattal várlak nagy szeretettel!

deák nóra kép (1).jpg
Deák Nóra

Deák Nóra vagyok, 2017-ben végeztem védőnőként a Szegedi Tudományegyetemen, 2019-ben pedig kismama jóga oktatóként a Sarasvati Alapítványnál szereztem oklevelet.

 

Számomra a legszebb dolog végigkövetni egy kismama várandósságát egészen a szülést követő időszakig mindezt úgy, hogy a kismama jógát és a védőnői hivatásomat ötvözöm.

A kismama jóga módszertana távol-keleti és más természeti népek technikáiból származik. A kismamát a várandóssága során nagyon sok testi-lelki változás éri, a gyermek élete már az anyaméhben elkezdődik, ezért az anya vagy gondozó állapota meghatározó az első 7 évben. Fontosnak tartom, hogy az óra a relaxáció jegyében teljesüljön. Az óra során szülést megkönnyítő légzésgyakorlatokat is elsajátítunk, illetve olyan technikákat, amelyek megkönnyítik a vajúdást s a szülést nem erőlködésként, hanem kapunyitásként élhetitek meg egy másik élet felé.

Egy nő áldott állapota a legcsodálatosabb dolog a világon, szeretném, ha a kismamának az a bizonyos 9 hónap a legszebb időszaka legyen az életében és magzata a lehető legtökéletesebb állapotban szülessen.

Életünk alappillére a FEJLŐDÉS. Ahhoz azonban, hogy utunk során helyes döntéseket hozzunk, el kell érnünk, hogy jó állapotban legyünk, ezáltal pedig megtanuljuk a LÉT derűs nyugalmával szemlélni a dolgokat. Ehhez szeretnék Nektek és általatok a gyermekeiteknek segítséget nyújtani.

Kismama jógáról:

Az óra a 13. héttől ajánlott, akkor is, ha még nem jógázott a kismama.

A jógagyakorlatok mellett, természeti népek mozdulatai is megjelennek. Az órák során elsajátíthatjátok a helyes testtartást, légző gyakorlatokat tanítok, amelyek megkönnyítik a szülést, gát izmaitokat felkészítem a szülésre, a gerinc terheltségét megfelelő technika használatával csökkentjük. Érzelmileg mélyebben ráhangolódtok a babára, a medence és csípő pedig felkészül a szülésre. Az óra végét relaxációval, meditációval zárjuk.

A relaxációval és légző gyakorlatok megismerésével és használatával a kismamában oldódik a felgyülemlett feszültség és a szüléstől való félelem is, amely a legnagyobb akadály egész életünkben. Minden órán ember és életismerettel bővítem tudásotokat, beazonosítjuk a hangulatszinteteket és azt honnan indultál és hová jutottál.

Várok szeretettel minden fejlődni és magáért, valamint gyermekeiért tenni akaró kismamát!

pilates2.jpg
Offenwagner Noémi

A pilates-szel való találkozásom, szerelem volt első látásra.

Sokéves szertornázást követően, fiatal felnőtt éveimet a munkának és családnak szenteltem, ami mellett a mozgás sajnos háttérbe szorult. Idővel felismertem, hogy az ülőmunka és a mozgásszegény életmód egyenes út a különböző gerincproblémák kialakulásához.

A pilates által felismertem annak fontosságát, hogy a fejlett törzsizomzat mind a hétköznapokban, mind más sportokhoz alapvető fontosságú.

Néhány éve úgy döntöttem, komolyabban szeretnék foglalkozni a pilates-szel, elvégeztem egy nemzetközi akkreditált képzést és a mai napig fejlesztem a tudásomat.

Várlak szeretettel óráimon!

Elérhetőség

EMKARA - önMAGad központja
 

1116, Budapest, Barázda utca 5/B, 1. emelet 104.

Tel: +3630 433 0609 

E-mail: emkara@emkara.hu

https://www.emkara.hu/idopontfoglalas

bottom of page